Tekrardan yazmaya devam ediyorum sorularınızı yazabilirsiniz !!!

Arkadaşlar iletişim kutusunda sorun olduğundan cevap veremiyorum.email:emreaydin3461@gmail.com buradan yazarsanız hızlı cevap alabilirsiniz :).

HOŞGELDİNİZ

1 2 3 4 5 6

24 Şubat 2013 Pazar

2 EHLİYET


Evet arkadaşlar İngiltere'de ben arabasız yapamam diyenler bu konuyu çok sevecek. :)

İngiltere'de araç kullanabilir miyim? Türkiye'deki ehliyetim burada geçerli midir? 


Evet Türkiye'deki ehliyetinizi kullanabilirsiniz fakat bu sadece 1 yıl geçerli.Bu süreden sonra provisional driving licence sonrada normal ehliyet almanız gerekiyor.Sınavlar Türkiye'deki gibi kolay olmadığı söyleniyor.

İngiliz ehliyetine başvuru işlemleri şu şekildedir:
1- Öncelikle, en yakın bir postaneye gidip "Provisional Driving Licence: Geçici Sürücü ehliyeti" D1 formu doldurun. Form üzerindeki açıklamalara uygun bir şekilde form doldurulmalıdır.
2- Formu, İngiltere'de yasal kalışınızı belgeleyen Home Office Polis Kayıt Belgesi, arkası açık renkli, gözlüksüz ve temiz bir resim, 30 Sterlin başvuru ücreti ile birlikte DVLA'a postalayın. Resminizin arkasına adınızı doğum tarihinizi yazmayı unutmayın.
3- Bu belgeleri gönderdikten 3 hafta sonra geçici ehliyetiniz adresinize postalanacaktır.


Trafikte her an bir trafik polisi sizden ehliyetinizi göstermenizi isteyebilir. Araba kullanırken yanınızda ehliyet, oto ruhsatı, sigorta ve Motor Muayane Belgesi (MOT) veya başka hiçbir şey taşımanız gerekmez.


 O an bu belgeler yanınızda yoksa memur, kaydınızı alır ve 7 gün içersinde oturduğunuz yerin polis karakoluna giderek ehliyetinizi göstermeniz gerekir.Yani Türkiye deki gibi aracınız bağlanmaz :) Mantıklı düşünmüşler bence.Fakat burada trafik cezaları çok ağırdır haberiniz olsun.Kırmızıda geçmek ağır bedeller ödetebilir.3 kez kırmızı ışık ihlalinde ehliyete el konulması gibi.Birçok örnekleri var.


Arabalar sağdan direksiyonlu olduğu için otomatik vites herhalde daha mantıklı olacaktır. :)




2 yorum:

Yorumunu onayladıktan sonra yayınlanacaktır.Yorumunuz için teşekkür ederim.