Tekrardan yazmaya devam ediyorum sorularınızı yazabilirsiniz !!!

Arkadaşlar iletişim kutusunda sorun olduğundan cevap veremiyorum.email:emreaydin3461@gmail.com buradan yazarsanız hızlı cevap alabilirsiniz :).

HOŞGELDİNİZ

1 2 3 4 5 6

26 Şubat 2013 Salı

2 ARNDALE ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Bugün okula erken gitmişim.Bende gezim dedim aldım çantamı başladım turlamaya.Dedim nereye gitsem nereye gitsem.Arndale alışveriş merkezine gidim dedim.Burada aradığınız çoğu şeyi bulabilirsiniz.Mutfak gereçleri, giysi, yiyecek, ikinci el veya sıfır elektronik aletler vs.Fiyatlara gelirsek ya Türkiye'den pahalı yada yakın fiyatlar.Bazı ürünlerde özellikle çok fark ediyor.Kısacası acil ihtiyaçlar hariç bir şey almak pek mantıklı değil.Çin deki gibi telefon alım götüreyim felan burada pek mantıklı değil.Sonra meydan da biraz turladım ve okula döndüm.Sınıfımız taşınmıştı.Yeni sınıfta birkaç fotoğraf çektim.Hava gördüğünüz gibi kapalı :) İlk geldiğimde havalar daha güzeldi.Bu aralar güneşe hasret kaldık diyebilirim.Hava baya baya soğudu.Sınıflar 10-15 kişilik genellikle.Sınıflarda wifi var.Ayrıca akıllı tahtalar var.Bence eğitime oldukça katkı sağlıyor.

1 HOCALI KATLİAMI UNUTMA UNUTTURMA!!!


HOCALI KATLİAMI UNUTMA UNUTTURMA!!!



Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesini 21 yıl önce 26 Şubat 1992 tarihinde işgal eden Ermeniler, Hocalı Kasabası'nda 613 savunmasız insanı öldürmüştü.

Hocalı katliamını ve Karabağ'daki işgali, katliamları doğrudan ve dolaylı olarak destekleyenleri kınayarak lanetliyoruz.






25 Şubat 2013 Pazartesi

1 GOOGLE MAPS İLE İNGİLTERE TURU

Bu uygulama İngiltere de çalışmaktadır.Tüm sokakları caddeleri karış karış gezebilirsiniz.Henüz Türkiye'de uygulanmaya başlanmadı.Bence çok güzel bir uygulama.Güncellik sıkıntıları olsa da istediğiniz adresi bularak mekanı önceden gözden geçirebilirsiniz.Ben İngiltere'ye gelmeden önce baya kullanmıştım.Sizin için hazırladığım video da Google Maps ile nasıl İngiltere sokaklarında gezilir göstermeye çalıştım.Umarım beğenirsiniz.Benden bu kadar :) 
Sağlıcakla kalın...



0 AT SENİ ÇAĞIRIYOR !

Arkadaşlar biliyorsunuz İngiltere'den başlayan at eti mevzusu aldı başını gidiyor :) Adı geçen firmaların biride benim çoğunlukla gittiğim Tesco parekende marketi.Kendimi şu yönden şanslı hissediyorum.İngiltere de et yemiyorum.Yemeninde pek mantığı yok.Pizza mı yiyecez peynirli ver abi :)

Olay sadece Tesco ile kalsa neyse Burger King ve Nestle den sonra birde Ikea buna eklendi.Evet Ikea da at eti satıyormuş.Bu atlar bu kadar ucuz mu ya :) 


Burada çoğu et ya domuz eti yada at eti vs.Ben çoğunlukla kendim malzeme alıp yurtta yapmaya çalışıyorum.Makarna pilav patates vs gibi.Arada pişmiş tavuk yiyorum.Onu da pek tavsiye etmem.Vardır bir hilesi hurdası herhalde.Helal yiyecek satan yerler var arada yiyoruz helal diye ama içim pekte rahat değil.At gene iyi eşek furyası da yakında başlar gibi geliyor bana. Bakalım daha başka hangi firmalardan at eti çıkacak.Ümit ederim ki Türkiye'den özellikle bilindik firmalardan çıkmaz. :)    Burger Kingin AT SENİ ÇAĞIRIYOR ! kampanyası başlatması da hiç süpriz olmaz.

Bu denli büyük firmaların kendilerini neden riske edip at eti sattıklarını anlamakta da zorlanıyorum.Sonuçta bu tip olaylar firmayı ve markayı fazlasıyla zedeleyecektir.Zedeledi de bence.Neyse bu kadar at muhabbeti yeterli. :)

Hade Görüşürüz.









0 KAPLAN COLLEGES KAMPANYA



Kaplan International Colleges Kampanya!


Kaplan International Colleges; Bath, Bournemouth, Cambridge, Edinburgh, Londra, Manchester, Oxford, Salisbury ve Torquay dil okullarına 8 hafta ve üzeri kayıt olan tüm Artı Edu öğrencilerine %15 İndirim fırsatı!
Son 3 gün arkadaşlar.İlgilenenler için fırsattır.
-Bu Kampanya 28 Şubat 2013 tarihine kadar geçerlidir.

24 Şubat 2013 Pazar

0 MANCHESTER DA DİL OKULUNA GİTMENİN MALİYETİ


Bazı arkadaşlardan e-mail alıyorum.Ne kadar ödedin.Ne kadar masrafın oluyor gibi.Merak eden arkadaşlara kabaca bir hesap yapabilirim.Çünkü maliyetler kişinin yaşam şartlarına göre değişir.

0 GSM OPERATÖRLERİ


İngiltere'ye geldim evi nasıl arayacağım.İletişim için hangi Gsm hattını almalıyım sorularına cevap olarak şöyle cevap veriyorum.Lyca mobile ben lyca kullanıyorum.Çünkü İnternet paketi en mantıklı olan ve Türkiye ile ucuza konuşabileceğim bir gsm hattı.12 pounda sınırsız browsing ve 3 gb internet.Bence gayet güzel.Eğer Iphone tarzı akıllı telefonlar kullanıyor iseniz.Whatapps-Viber-Tango vs gibi programlarla bedavaya iletişim kurabilirsiniz.Türkiye tarifesi oldukça iyi.


Diğer tariflerin özelliklerinide önümüzdeki günlerde ekleyeceğim.Görüşmek üzere.

Sağlıcakla kalın...


1 ALIŞVERİŞ VE TEMİZLİK

.Hava biraz kapalıydı.Sonra gezerim diyerekten.Bugün çıktım biraz alışveriş yaptım.Hemde turladım.Mutfağa iyice alışmaya başladığım için yeni tatlar yapma zamanı geldiğini düşündüm ve yakınımdaki küçük market SPAR yerine biraz uzaktaki TESCO EXPRESS e gidim dedim.
Tesco spar dan daha fazla çeşidi olan bir market.Fiyatlardan biraz örnek verirsem.:
500ml fanta 1.21 pound
2.5 kg patates 2.73 pound
3 adet soğan 1.05 pound 
vs. diye gidiyor.Fiyatlar gördüğünüz gibi Türkiye ye göre pahalı :) Neyse alışverişimizi yaptıktan sonra dedim.Odayı da bir temizliyim.Görevliden vacuum cleaner istedikten sonra, okul kimlik kartımı veriyorum ve o hayalini ettiğim vacuum cleaner a sahip oluyorum :) Tekrar geri getirmem için kartımı alıyorlar mantıklı. :)


İşte benim boyutu küçük işlevi büyük vacuum cleanerım :) Namı diyar Elektrikli süpürgem .
Odayı bir güzel temizledim.Burada insanlar içeride ayakkabı ile dolaştığı için eski sahibi ağır gibi yapmış burayı.Daha fazla batmadan içerisini güzelce temizledim.Masayı felan da sildikten sonra gidip süpürgeyi teslim ettim kartımı geri aldım.Burda insanlar çok nazikler arkadaşlar çekinmeden konuşabilirsiniz.Yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Veeee temizlik sonrası ÖDÜLÜM :)


Sağlıcakla kalın :)


2 EHLİYET


Evet arkadaşlar İngiltere'de ben arabasız yapamam diyenler bu konuyu çok sevecek. :)

İngiltere'de araç kullanabilir miyim? Türkiye'deki ehliyetim burada geçerli midir? 


Evet Türkiye'deki ehliyetinizi kullanabilirsiniz fakat bu sadece 1 yıl geçerli.Bu süreden sonra provisional driving licence sonrada normal ehliyet almanız gerekiyor.Sınavlar Türkiye'deki gibi kolay olmadığı söyleniyor.

İngiliz ehliyetine başvuru işlemleri şu şekildedir:
1- Öncelikle, en yakın bir postaneye gidip "Provisional Driving Licence: Geçici Sürücü ehliyeti" D1 formu doldurun. Form üzerindeki açıklamalara uygun bir şekilde form doldurulmalıdır.
2- Formu, İngiltere'de yasal kalışınızı belgeleyen Home Office Polis Kayıt Belgesi, arkası açık renkli, gözlüksüz ve temiz bir resim, 30 Sterlin başvuru ücreti ile birlikte DVLA'a postalayın. Resminizin arkasına adınızı doğum tarihinizi yazmayı unutmayın.
3- Bu belgeleri gönderdikten 3 hafta sonra geçici ehliyetiniz adresinize postalanacaktır.


Trafikte her an bir trafik polisi sizden ehliyetinizi göstermenizi isteyebilir. Araba kullanırken yanınızda ehliyet, oto ruhsatı, sigorta ve Motor Muayane Belgesi (MOT) veya başka hiçbir şey taşımanız gerekmez.


 O an bu belgeler yanınızda yoksa memur, kaydınızı alır ve 7 gün içersinde oturduğunuz yerin polis karakoluna giderek ehliyetinizi göstermeniz gerekir.Yani Türkiye deki gibi aracınız bağlanmaz :) Mantıklı düşünmüşler bence.Fakat burada trafik cezaları çok ağırdır haberiniz olsun.Kırmızıda geçmek ağır bedeller ödetebilir.3 kez kırmızı ışık ihlalinde ehliyete el konulması gibi.Birçok örnekleri var.


Arabalar sağdan direksiyonlu olduğu için otomatik vites herhalde daha mantıklı olacaktır. :)




23 Şubat 2013 Cumartesi

8 VİZE ALMA SÜRECİ



Gideceğimiz okulu araştırdık.Karar verdik.Okulumuzu ve konaklayacağımız yerden onay aldık pasaportumuz da hazır.Vize işlemine geçebiliriz.İngiltere için vize başvurularını world bridge e yapıyoruz.Hazırlayacağımız evraklar ve püf noktaları anlatmaya başlıyorum.Ben ATLAS Yurt Dışı Eğitimi Danışmanlık firması aracılığı ile gittim.

0 PASAPORT NASIL ALINIR ?





Bunu konu hakkında sorular geldiği için bir bilgilendirme yapayım dedim.Arkadaşlar pasaport almak için ilk belgelerimizi hazırlıyoruz.4 çeşit pasaport vardır.Normal olan pasaport borda renk olandır.Her Türk vatandaşının alabildiği pasaport çeşididir.Umuma mahsus olarak geçer.

22 Şubat 2013 Cuma

15 BİR HAFTALIK MANCHESTER İZLENİMİM

Manchester'da birinci haftamı doldurdum sayılır.İlk haftalık izlenimlerim olumlu.Bazı aksilikler olumsuzluklar tabi ki oldu ama halledilir çözülür.Problem değil.İlk geldiğimde bana soğuk gelen bu şehire git gide ısındığımı söyleyebilirim.Her ne kadar havada git gide soğuyorsa da :)

İlk hafta etrafımı tanımakla ve alışmakla geçti diyebilirim.Okula yürüyerek gidip geliyorum.Otobüs bileti konusunda henüz bir adım atmadım.Ama otobüs konusuna değineceğim gibi geliyor.Burada şuan ortalama sıcaklık 5 ile 10 derece arasında.Geceleri 0 dereceyi görüyor.Ben alıştım.Sizde alışırsınız problem yok :)

Ben hayatımda ilk kez evden ayrı yaşıyorum.Buna rağmen 3-4 günde buraya alıştım.Bana daha uzun bir süre olacak gibi geliyordu ama adaptasyon sürecim çokta uzun sürmedi.Bu konuda çok samimiyim.Yurt konusunda şu an memnunum sanırım yurtta kalmaya da devam ederim.Aile yanı bana hala sıcak gelmiyor :)

0 FACEBOOK SAYFAM YAYINA GİRMİŞTİR...


Arkadaşlar sizlere daha fazla yardımcı olabilmek için Facebook sayfası
oluşturdum.Sayfamı beğenip takip edebilirsiniz.

     Manchester Hikayem Beğen

21 Şubat 2013 Perşembe

3 YURT MU AİLE YANI MI ?


YURT




Ben 2 aylık yurt rezervasyonu yaptırdım.İleride yurttan sıkılırsam eve geçebileyim diye.Ev de İngilizce pratik yapma şansınız daha fazla.Yurtta öğrenciler odalarına kapanıyorlar.Fakat dışarı çıkıp ta pratik yapabilirsiniz.Yurt aylık ücreti:780 pound civarı   Ev aylık ücreti:560 pound civarı. Yurt dediğim Türkiye deki yurtlar aklınıza gelmesin :)

20 Şubat 2013 Çarşamba

0 ÇOK YAKINDA....

                      Vize alma süreci ve dikkat edilmesi gereken konular...


23 Şubat 2013 Türkiye saati ile 22:00 da yayında!


9 KAPLAN DİL OKULU

Biraz da dil okulundan bahsedelim arkadaşlar.Kaplan nın faaliyet gösterdiği ülkeler ve şehirler aşağıdaki gibi:

Resime tıklayıp büyütebilirsiniz.

Benim Manchester ı seçmemdeki neden:
Hem Türklerin az olduğu bir yere gitmek istiyordum.
Hemde Manchester ın eğlenebileceğim bir şehir olduğunu düşünüyordum.Türklerin az olduğu bir şehir seçmeniz dil öğrenmeniz açısından daha iyi olacaktır.Zaten burada da arkadaş bulacaksındır.Sadece biraz sabretmek gerekiyor.Kaplan 6 aylık kursunun fiyatı 4090 pound.(Bazen indirimleri olabiliyor.) Bende %15 indiriminden yararlanmıştım.

Şu an da 3 gündür derslere giriyorum.Okulumun dan memnunum.Haftada 5 gün (hafta içleri) derslerim var.Her ne kadar başlarda zorlansam da ilerleme katettiğimi hissediyorum.Hocaların ilgileri alakaları gayet iyi.Gün geçtikçe bilgilendirmeye devam edeceğim.Okul hakkında sorularınız olursa sorabilirsiniz.En yakın zamanda cevaplamaya çalışacağım.Ulaşım, konaklama, Yiyecek içecek konularına da ilerleyen zamanlarda değineceğim.






Okul hakkında detaylı bilgi: http://www.kaplaninternational.com





19 Şubat 2013 Salı

0 MANCHESTER'DA İLK GÜNLERİM

16/02/2013 Manchester a geldim arkadaşlar.Şimdi size yazma fırsatı bulabildim.Gelişen olayları aşama aşama  yazayım.

Türkiye de hava alanına girdikten sonra pasaport için pul alıyoruz.Harç pulu 15 tl.
Daha önce rezerve ettirdiğim biletleri check-in yaptırdık tan sonra uçuş saatini beklemeye başladım.
Saat yaklaşınca pasaport kontrol noktasına geçtim.
Pasaport çıkışım yapıldıktan sonrada uçağa binmek için kapıya yöneldim.

Buraya kadar ki olan heyecanım uçağa binmem le birlikte tavan yaptı diyebiliriz.Hüzünün ve heyecananın karışık olduğu bir duygu.Gerçekten zor bir durum :)

Uçak ta eğlence sisteminin olmaması ve koltuk aralarının dar olması.Ve üzerine de 4 saatlik mesafe insanı biraz bunaltıyor.O kadar heyecan var hüzün var bide böyle sıkıntılar insanı Manchester dan iyice soğutuyor.

11 Şubat 2013 Pazartesi

0 DİL OKULU İÇİN İNGİLTERE'YE GİDİYORUM

Hayatım da ikinci kez yurt dışına çıkacağım için heyecanlıyım.İlki Almanya olmuştu.Almanya bana biraz tecrübe kattı ama Almanya'yı sevdiğim söylenemez.(Alman insanı ve polisi çok itici gelmişti.Onlarında bizi sevmediğini biliyorum :) .İngilizce seviyem hayata tutunabilecek kadar olduğuna inanıyorum.İngiltere'ye yani Manchester'a 6 aylık kaplan dil okuluna gitmeyi planladım.Pasaportumu vizemi 1 ay önceden hazırladım ve 16 şubat 2013 7:45 uçağına biletimi aldım.Bilet gidiş dönüş 250 euro tuttu.İngilizce'yi öğrenmek için gözümü kapadım gidiyorum.Kısmetse 16 şubat 2013 tarihinde Manchester'dan sizlere izlenimlerimi aktarmaya başlayacağım.6 aylık Manchester macerası beni bekliyor.Görüşmek üzere :)